085 888 0 886

info@dezaakhermelink.nl

Vlinderplein 10, 2805 KH Gouda

KVK: 90635175

IBAN: NL30INGB0000090727

Mediation

“Leren weer met elkaar overweg te kunnen”

Een verstoorde verhouding tussen werkgever en werknemer door een arbeidsgeschil is slecht voor beide partijen en indirect ook voor de hele organisatie. Het is dus zaak niet alleen het conflict op te lossen, maar daarna ook weer met elkaar overweg te kunnen. De mediator helpt daarbij.

Onderhandelingen over oplossingen verlopen onder leiding van een onafhankelijke mediator veel soepeler, omdat zij het hoofd koel houdt en ervoor zorgt dat de gesprekken constructief blijven. Doel: een oplossing die voor beide partijen werkt en vanuit henzelf wordt aangedragen, want zo’n oplossing wordt eerder geaccepteerd en nageleefd. Als er meerdere kwesties zijn die met elkaar verband houden, pakken we die allemaal aan. Mediation voorkomt in veel gevallen een gang naar de rechter.

De gesprekken met de mediator zijn strikt vertrouwelijk. U kunt dus vrijuit onderhandelen. Zelfs als er alsnog een rechtszaak komt en een van de partijen heeft het vertrouwen toch geschonden, zal de rechter zijn/haar oordeel nooit laten beïnvloeden door wat er tijdens eerdere gesprekken met de mediator is gezegd.

De kosten van arbeidsmediation komen in principe voor rekening van de werkgever. Een voordeel: een snelle, goede oplossing kost meestal minder dan een voortslepend conflict. Zo verdient de mediator zichzelf al snel terug. En als u ervoor verzekerd bent, zal de verzekeraar de kosten (gedeeltelijk) vergoeden.

Voor meer informatie:

Karin Hermelink
085 888 0 886
karin@dezaakhermelink.nl