085 888 0 886

info@dezaakhermelink.nl

Vlinderplein 10, 2805 KH Gouda

KVK: 90635175

IBAN: NL30INGB0000090727

Joke Schippers

Joke Schippers

Als gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider/therapeut ben ik toegewijd aan het ondersteunen van mensen die geconfronteerd worden met verlies door overlijden of anderszins, bijvoorbeeld gezondheidsverlies, werkverlies, echtscheiding, verlies van land van herkomst. Met een empathische en respectvolle benadering streef ik ernaar om er te zijn voor degenen die rouwen dat wil zeggen degenen die dat verlies proberen te integreren in hun leven.

Ervaringen: In mijn jarenlange praktijk heb ik individuen begeleid in hun persoonlijke rouwproces, waarbij ik begeleiding bood in hun unieke situaties. Ik heb groepen en gezinnen ondersteund, waar ik een rol speelde in het faciliteren van hun (gezamenlijke) verwerkingsproces.

Mijn kennis en vaardigheden gedeeld en ook uitgebreid door het geven van trainingen, supervisie, leertherapie en het leiden van intervisiegroepen. Ook verzorg ik lezingen en workshops over rouw en verlies waarbij ik mijn inzichten deel met een breder publiek. Tenslotte heb ik als co-auteur een bijdrage geleverd aan een aantal boeken rond verlies en rouw

Opleiding: Mijn achtergrond gaat verder dan alleen rouwbegeleiding. Ik ben ook opgeleid als sociaal-cultureel en maatschappelijk werker, pedagoog, en gezinsbehandelaar/systeemwerker, met een sterke basis in psychologie en filosofie.

Mijn Aanpak: Ik geloof in een benadering die ruimte biedt voor het individuele levensverhaal, waarbij ik ondersteuning bied aan cliƫnten in hun omgaan met verlies door overlijden of anderszins.